Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex miljoner investeras för att bygga om vårdcentralen i Timrå

/
  • Antti Pietarila och Roger Wikner monterar ner ett skåp från väggen, som ska sparas för att eventuellt kunna sättas upp någon annan stans i centrumhuset.

Vårdcentralen i Timrå byggs om och blir mindre till ytan. Nedmonteringen av delar av den gamla vårdcentralen började under förra veckan.

Annons
Cirka sex miljoner kronor beräknas bygget kosta Timråbo, som hyr ut lokalen till landstinget i Västernorrland. Vårdcentralen har under hösten lagts ut på entreprenad och drivs nu av ett privat bolag.
Anledningen till ombyggnationen är att huvudmannen anser att lokalerna är för stora. Bland annat på grund av att vårdcentralen i Söråker tagit över patienter som bor i Sörbergeområdet.
För tillfället huserar vårdcentralen i Timrå på tre våningar i centrumhuset. Tidigare hade man hela planet på våning tre och fyra. När allt är klart kommer det att räcka med hela tredje våningen och halva fjärde.
Ytan kommer att minska med drygt 500 kvadratmeter, säger Per Sandberg, vd Timråbo.
Byggarbetare från Skanska fick under första veckan jobba som både vaktmästare och flyttgubbar, med att montera ner hyllor, skåp och flytta möbler upp till fjärde våningen. Själva rivningsarbetet görs med stor försiktighet.
Det är en hel del som ska återanvändas, säger Roger Wikner, när han tillsammans med arbetskamraten Antti Pietarila skruvar ner ett väggskåp.
Inne i ett rum strax intill står en hel rad med dörrkarmar. Vad de sedan ska monteras upp igen är oklart. Väggar ska rivas, en trapp ska byggas mellan våning tre och fyra.
Vi kan inte börja riva väggarna innan elektrikern varit här. Han måste stänga av strömmen först.
Om allt går som planerat ska ombyggnationen vara färdig någon gång under februari-mars.
För Timråbo innebär det att fler ytor står outhyrda. Det handlar om systembolagets gamla lokal, en fjärdedel av övervåningen och när nya vårdcentralen är färdig, står också halva ytan på fjärde våningen tom.

Mer läsning

Annons