Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siluettvykorten snart ute

/
  • Tage Norgren kan konstatera att nu har tryckningen av vykorten startat och under nästa vecka ska korten finnas till försäljning.

Under nästa vecka släpps siluettvykorten på marknaden. Kort som är skapade av elever i Timrå.

Annons
Det var under höstterminen som elever fick skapa motiv med anknytning på Timrå. Detta gjordes i en tävlingsform och tre olika motiv utsågs som vinnare.
Priset var att få siluetten upptryckt som ett vykort. Helt bekymmersfritt har det dock inte varit. Ett av motiven föreställde Y;et vid flygplatsen. Eftersom det aldrig kom något klartecken från konstnären om att få avbilda och mångfaldiga Y;et på ett vykort, var man tvungen att göra ett nytt.
Det blev ett vanligt Y, säger Tage Norgren som tog initiativet till siluettskapandet tillsammans Ann Fredbäck på Företagsam skola.
Korten kommer i första hand att säljas i Hantverket i centrala Timrå. Produktionen pågår just nu för fullt hos dagverksamheten vid Banérgatan.
Priset kommer att hamna på cirka tio kronor, vilket ska motsvara material- och tillverkningskostnaden. Upplagan är osäker eftersom det blir försäljningen som få avgöra om det ska tryckas i större serier.

Mer läsning

Annons