Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidmaskerad med tradition i Nävsta

Skidloppet i Nävsta Selånger är med sina dryga 30 år ett arrangemang med tradition.
— Det rinner till med tävlande hela tiden, berättade Göte Nygren starter sedan tio år.

Annons
Som brukligt var flaggan i topp dagen till ära. De yttre förutsättningarna var också de allra bästa. Gott om snö, några grader kallt och en strålande sol från en klarblå himmel gjorde lördagen som gjord för att firas i skidspåren i den här tävlingen som Selångers hembygdsförening stod som arrangör för.
Det är inte alltid som vädergudarna är på så gott humör som i år. De senaste åren har det varit ont om den vita varan på den cirka två kilometer långa banan.
Om det kom att bli rekordmånga tävlande må vara osagt. Men en jämn ström av deltagare med eller utan skidor anmälde sig.
Här gällde den sanna olympiska devisen att det inte var viktigast att åka fortast och vinna. Här var det viktigaste att ha roligt.
Arrangemanget är en maskerad på skidor och pris får den som publiken röstar fram som har den roligaste maskeradutstyrseln. I spåren i år fanns både Batman och Pippi och Ufoliknande varelser.


Bild 3 Evilina Arvidsson var med sina fyra år en av de yngre deltagarna. Trots att peruken och flätorna var svarta var hon väldigt lik Pippi när han kämpade i skidspåret.

Bild 1 De yttre förutsättningar var perfekta när Cecilia Granhammar kämpade sig runt den två kilometer långa banan. Några grader kall med en strålande sol från en molnfri himmel.

Mer läsning

Annons