Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrotupplag på gammal barktipp

/

Ett brandskadat lastbilssläp, kablar, däck, tv-apparater och kläder. Området ner mot vattnet i Skönvik, mitt emot Östrandsfabriken, ser ut som en soptipp.
– Det är ett projekt som vi ska ta tag i framöver, säger Magnus Hahne på miljökontoret i Sundsvall.

Annons
Det är mycket sopor som har lämpats av i området, som tidigare var SCA:s gamla barktipp. Mest iögonfallande är det gamla lastbilssläp med tank, som senast användes för att vattna marken när det var matjordsupplag i området. En verksamhet som upphörde för cirka tre år sedan. Under sommaren har någon eldat upp släpets framdäck och i tankens framparti har ett stort hål bränts upp.
Har pratat med miljökontoret och jag ska se till att släpet kommer därifrån i nästa vecka, säger släpets ägare Lars Sjöström.
Men det är inte enbart utrustningen från matjordstiden som står och skräpar. Sedan någon klippte bort hänglåset på vägbommen har området förvandlats till en soptipp. Det ligger kläder, bildäck, oljedunkar och plastsäckar fulla med bråte bredvid skogsbilvägen.
Folk är tokiga, de bara tippar grejerna. De dumpade till och med ett helt plåttak här, säger Lars Sjöström.
För att få ett slut på sopdumpningen kommer Lars Sjöström att lägga sten vid vägbommen så att personbilar inte kan köra in på området.
Eftersom det ansvariga för sopdumpningen inte är kända hamnar ärendet i knäet på Sundsvalls kommun.
Det här området har sett ut så här väldigt länge och det finns med på en lista över områden som vi ska åtgärda, säger Magnus Hahne.
Mer läsning

Annons