Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyltsöndag i Sörberge

/
  • Hemvärnet deltog för åttonde året i rad när skyltsöndagen arrangerades i Sörberge. Ett tält som var mycket välbesökt av ung som gammal.

Det rådde hög julstämningen efter Berglundavägen i Sörberge under söndagen. Orsaken var den traditionella skyltsöndagen.

Annons
Tomtar, ljus och mycket annat som hör julen till kunde besökarna se. Och det var många som tog chansen att gå ut denna dag då butikerna ansträngt sig extra för att skyltfönstren ska ha den rätta julkänslan.
Och som vanligt var hemvärnet på plats där man bjöd på soppa, julglögg och kaffe.
Det är åttonde året vi deltar, berättade Tord Bårman, hemvärnet, som också tar chansen att marknadsföra sig själva och försöka rekrytera mer folk till verksamheten.
Det brukar komma några anmälningar en stund efter att vi visat upp oss och vår verksamhet.
På ett av borden fanns värvningsblanketter. Och vid sidan av stod en bandvagn som barnen gärna åkte med under en kortare tur i samhället.
Stånden var många och här fanns allt möjligt att välja på. En del tog också chansen att tjäna lite pengar för kommande äventyr.
Hela klassen har bakat och lagat godis som vi säljer nu, berättade Erica Svensson, vars vinst skulle gå till en klassresa.
Under söndagen turades eleverna om att stå i ståndet.
Fast det var några som inte hade tid, sade Micael Wikman, som tyckte det var trevligt att agera försäljare under en dag.
Jag ska avlösas klockan två, men det är så roligt så jag stannar nog kvar längre.

Mer läsning

Annons