Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smygtitt i spåkulan: Det händer 2015

Nu gör vi som Kungen – och vänder blad. För när 2014 rings ut rings det samtidigt in för 2015, som ligger där som ett oskrivet blad framför oss.
Eller är det oskrivet? Vet vi verkligen inte vad som väntar?
Jo, lite vet vi.

Annons

Man trodde att supervalåret 2014 skulle innebära ett politiskt lugnare 2015. Men det vete tusan. Ett extraval undveks, men det lär inte råda lugn i de politiska korridorerna nästa år direkt.

Jag kan också förutspå att 2015 blir rörligare än någonsin. I år har ST satsat på mer tv än nånsin. Ni läsare och tittare gillar det ni såg. Vi hade i runda slänga 2 miljoner tv-visningar på ST under året. Det är makalösa siffror – som bara skenat. Jämför man början av 2014 med slutet så har tittningen ökat med flera 100 procent. Inget talar för att det blir annorlunda 2015.

2014 sjösatte vi ett matprogram, flera satsningar på hockey- och fotbolls-tv, direktsändningar av lokala matcher och andra händelser och skeenden.

Vi har flera nya satsningar – på både nyhetssändningar och program – som snart lämnar planeringsbordet. ST kommer att ta flera steg framåt i den rörliga nyhetsbevakningen av Sundsvallsregionen under året som kommer. Det ser jag i spåkulan.

Mer då?

Vi kommer fortsätta vår satsning på lokala debatter. #sundsvalltycker har på ett bra och framåtsyftande sätt fyllt en lucka i den lokala diskussionen. Vi har skapat en mötesplats där ni läsare och tittare kan vara med – tillsammans med ansvariga – och bidra till att vårt lokalsamhälle ska utvecklas framåt. Givetvis ska vi fortsätta med det. Men vad ska debatteras? Mejla mig gärna synpunkter!

Jag tror också att vi på ST kommer att omformera våra styrkor för att möta den växande efterfrågan på lokal nyhetsförmedling vi ser. Det handlar om att vara mer här och nu, mer direkt och mer rörlig. Men samtidigt också föra in ännu mer djup och granskning i det vi gör.

Det kräver nya arbetssätt och nya tankar. Det är ett arbete vi redan inlett. Bland annat startade vi i höstas en nattwebb som gör att ST.nu uppdateras med det allra senaste dygnet runt, årets alla dagar.

Det är ett sätt. Men det gäller att ta detta vidare. Det blir en utmaning 2015.

Så även om det nya året ligger där framför oss så där lagom oskrivet så vet vi en del. Andra saker kommer att tillkomma som vi har att förhålla oss till.

Det ska bli intressant.

Dessutom ser jag konturerna ett jubileum torna upp längst, längst där borta vid horisonten.

Men mer än så säger inte spåkulan. Det lär jag återkomma till inom kort.

Först ska jag – och förhoppningsvis ni – fira in det nya året så där lagom. Sen tar vi nya tag igen.

Gott nytt år på er alla!

Mer läsning

Annons