Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart ska delar av ridhuset i Nolby byggas om

/
  • Njurunda Ryttareförenings ordförande Åsa Eriksson berättar att lokalerna är både kalla och trånga. Med delar av ridhuset isolerat blir det en bättre miljö både för eleverna och dem som jobbar där.

Snart ska delar av ridhuset i Nolby byggas om. På den oinredda läktaren ska det bli kaffé, utbildningslokal och plats för domarna med utsikt genom en glasvägg. Som det är nu är det både kallt och trångt för medlemmar och volontärer.

Annons
. Vi har funderat i flera år på hur vi skulle kunna få mera utrymmen. En idé var att skaffa baracker. Men så kom vi på att läktaren kunde användas, säger Åsa Eriksson, ordförande för Njurunda Ryttarförening.
För knappt tio år sedan invigdes ridhuset. Under tiden har medlemsantalet vuxit och det har blivit allt trängre i lokalerna. Idag får personalen samsas med eleverna i klubbstugans undervisningslokal.
Visst går det. Samtidigt skulle personalen må bra av att ha egna utrymmen. Med ombyggnaden får vi ett bättre undervisningsrum. Men det bästa av allt är att vi kanske kan få föräldrarna att stanna kvar i ridhuset med ett kaffé.
I dagsläget är hela ridhuset oisolerat. Det är kallt och drar genom väggarna. Inom de närmaste dagarna ska golvet i själva ridhallen förbättras. Och lite varmare blir det med installation av infravärme.
Men uppe på läktaren där domarna och åskådarna sitter är det fortfarande kallt. Det är detta man vill åtgärda med ombyggnaden. Hela den drygt 50 kvadratmeter stora läktaren ska isoleras och få nytt innertak och nya innerväggar.
Det nu helt öppna utrymmet ska delas upp i två rum. Ett mindre för domare och undervisning och det större för att bli kaffé. Mot ridhallen blir det en glasvägg som delas av trappan från ridhallen. På ytterväggen ska det tas upp tre stora fönster.
Vi har beräknat kostnaden för ombyggnaden till 400 000 kronor. Men eftersom vi inte har några egna pengar har vi sökt bygdeavgiftsmedel från länsstyrelsen.
Ridhuset byggdes av medlemmarnas egna pengar och bidrag från sponsorer. Men nu behöver ridklubben ekonomiskt bistånd för att köpa material och leja arbetskraft. Ombyggnaden skulle ta för lång tid med enbart medlemmarnas insatser, säger Åsa Eriksson.
Nästa steg blir att bygga ut ridhallen så att den blir 20 meter längre och därmed bättre anpassad till tävlingar. Ridhuset är det tredje största i sundsvallsområdet med 450 medlemmar i föreningen, varav 230 som rider på ridskolan.
Planer för framtiden
Antalet medlemmar

Mer läsning

Annons