Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sopkund anklagar Reko för bedrägeri

/

Sopkriget mellan Nils Axel Holmgren i Bergsåker och Sundsvalls kommuns sopbolag Reko fortsätter. – Chefen påstår att de har rätt att lägga på 1,5 kilo, säger Nils Axel Holmgren.

Annons
Försöken att gräva ner stridssyxan mellan honom och Reko med en gemensam provvägning misslyckades totalt i tisdags. Snarare växte motsättningar mellan parterna och som sista utväg kan enligt Nils Axel Holmgren fallet hamna på en åklagares bord och denne får avgöra om fallet ska lösas i domstol.
Jag måste nog ringa polisen för att få rätt, säger han.
Han anser att Reko och dess chefen för sophämtningen Martin Lidow är helt oresonlig och inte villig att medge att företaget inte begått något som helst fel.
Martin Lidow å sin sida hävdar att provvägningen av tio kilo vatten visar att sopbilens våg fungerar utan anmärkning.
Sättet på vilket provvägningen genomfördes gjorde Nils Axel Holmgren ännu misstänksammare. Att chefen som försökte verka trovärdig hoppade upp i lastbilen och förde ett samtal som han inte fick höra ökade enligt honom inte Rekos trovärdighet.
Det är Nils Axel Holmgrens våg som är gammal och opålitlig, påstod han efter vägningen.
Att företaget tagit betalt för fler sophämtningar än när tunnan varit framställd har Martin Lidow påstått berott på att grannarna ställt fram tunna trots att den stått inlåst i sopstället.
Att soppåsen vid provvägningen påstods väga 11 kilo när den enligt Nils Axel Holmgren våg vägde 9,6 kilo har enligt Martin Lidow ingen betydelse då det får finnas en felmarginal på plus eller minus 1,5 kilo upp till 50 kilo.
Vågen är krönt och därmed kontrollerad, hävdar Martin han
Bråket handlar hur många kilo sopor som Nils Axel Holmgren har haft i sin tunna som han därmed ska betala för.
Han har länge varit misstänksam mot företaget och hävdat att de tar betalt för fler kilo sopor än han haft. För att vara säker på hur det verkliga förhållandet har han därför vid varje tillfälle soppåsen varit full vägt den och antecknat vikten.
Sista räkningen debiterade de 42 kilo för mycket, hävdar han.
Det märkliga är enligt honom att det varit för mångas kilo på samtliga räkningar som han fått ända sedan han börjat väga sina sopor.

Mer läsning

Annons