Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spår säkrade i jakten på dubbelmördare

/
  • Polisen tror att dubbelmördaren bar skor av den modell som visas på bilden.– Vi har kopplat spår till mordplatsen, säger kriminalinspektör Seppo Penttinen.

Polisen har säkrat spår efter en skosula i anslutning till mordplatsen i Brattås på Härnön. Personer som kan lämna upplysningar kring vem som burit skor av modellen Reebok som kan ses på bilden uppmanas att höra av sig till polisen.

Annons
Vi tror att det finns folk som känner till saker om dubbelmordet, men inte har hört av sig till oss, säger kriminalinspektör Seppo Penttinen.
Morden ägde rum tisdagen den 31 maj någon gång efter klockan 12.00 på dagen i den lilla byn Brattås. 70-årige Tor Öberg och hans tre år yngre särbo Gerd Wiklund hittades döda två dagar senare. Polisen har fått in hundratals tips och många av dessa är bearbetade.
Men fortfarande finns det en hel del uppslag som vi ska jobba vidare med, säger Seppo Penttinen.
Han berättar att skospåret är kopplat till mordplatsen, men vill av utredningstekniska skäl inte berätta om det påträffats inom- eller utomhus eller vilken skostorlek det handlar om.
Avtrycket kommer med stor sannolikhet från en sko av märket Reebok, som kan ha burits av mördaren. Enligt polisen är sulmönstret unikt för just den modellen. Skon finns i både svart och vitt.
Vi vet inte om det handlar om en eller flera gärningsmän. Ingenting kan uteslutas i nuläget, säger Seppo Penttinen.
Allt undersöks, även om det skulle finnas någon koppling till rånet som inträffade på Alnö i början på veckan.
Men i dagsläget finns det inget som tyder på det, säger polisens informatör Leif Hemmingsson.
Polisen önskar komma i kontakt med personer som kan lämna upplysningar kring vem som burit skor av den modell som kan ses på bilden eller har annan information som kan hjälpa utredningen framåt.
Polisen vill även komma i kontakt med en person som disponerar en personbil och som har befunnit sig på Tor Öbergs gårdsplan på förmiddagen den 31 maj. Polisen har tidigare gått ut med att det varit frågan om en röd bil, men den uppgiften har visat sig vara osäker.

Mer läsning

Annons