Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Näringslivet lockar lärarna och brand i plantskola i Sörberge

/

Annons

Efter nära 20 års arbete som lärare gjorde Lars-Gunnar Backlund i går sin första arbetsdag på sitt nya jobb: datautbildare på Concentris. Lars-Gunnar är en av de många lärare som gjort slag i saken och lämnat skolan för mer utmanande och välavlönade pedagogiska uppgifter inom näringslivet. Lars-Gunnar Backlund kommer att lära ut användning av olika datorprogram till Concentris kunder. Han är inte ensam före detta lärare på företaget. Två av hans arbetskamrater, Stig Ringbom och Björn Agstam, kommer också från Slättåbygdens skola i Stöde. Inom datavärlden ställs nu allt högre krav på pedagogisk kompetens. Något som kan få svåra följder för skolan.

Våldsam rökutveckling uppstod i en lagerlokal vid Bogrundets plantskola, Sörberge, då en traktor fattat eld. En person hade åkt ut till plantskolan för att hämta en bil och möttes av kraftig rök i lagerlokalen. Han larmade Timrå brandkår, som var på plats vid 21.30-tiden och kort därefter anlände även Sundsvalls brandkår. Eldhärden lokaliserades till en traktor, som fanns inne i lokalen. Det är oklart varför traktorn fattat eld.

Ånge Bio sjunger på sista versen. Blir inte publiksiffrorna bättre under det kommande året slår ägarna Rickard Liljedahl och Per-Magnus Almquist, Stockholm igen. Men redan nu drar man ned till enbart filmvisningar på söndagskvällarna. Och matinéföreställningar blir det i fortsättningen bara varannan söndag.

Mer läsning

Annons