Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ST:s journalistik gör skillnad

Annons

"Att som nyhetsförmedlare våga ta ett större grepp och verkligen sätta fokus på svåra frågor är viktigt. Vi vill inte bara reagera på det som händer i vår omvärld. Vi vill ibland också påverka det som ska hända – i positiv riktning."

Så skrev jag i en krönika i maj i år. Den handlade om #drogkampen. Vi var mitt i publiceringen av alla artiklar. Reaktionerna formligen vällde in till redaktionen. Vi fick mängder med beröm, ni läsare engagerades av vår journalistik och jag både tror och hoppas att den journalistiska satsningen faktiskt gjort skillnad.

Att den nu prisas känns givetvis mycket, mycket hedrande! Kul för Lotta Golis, Katarina Vikström och Kristina Forsström som skapade #drogkampen, men också ett hedersbevis för hela redaktionen – och faktiskt för er som läser oss. Det är för er – och tillsammans med er – som vi skapar den journalistik vi varje dag förmedlar i våra kanaler.

Motiveringen lyder "för en närgången, stark och trovärdig serie om narkotikaproblemen i Sundsvall med omnejd". Det fångar verkligen kärnan i #drogkampen.

Tyvärr är #drogkampen aktuellare än någonsin. Året har kantats av rapporter om nya, farliga droger och överdoser. Därför ordnar vi ett helt #sundsvalltycker om problemen nästa vecka, 9 december. Politiker och experter möts i en stor debatt för att diskutera drogsituationen i Sundsvall, du följer den på plats eller via ST.nu.

Den viktiga frågan är: Hur kan vi lösa problemen – tillsammans?

Mer läsning

Annons