Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämningsfullt luciafirande

/

Annons

SPF Club Roten bjöd till ­luciasoaré vid sitt decembermöte. Lokalen fylldes helt. Glögg, pepparkakor och mingel blev början på en lyckad afton.

Snart flyttade man till ­aulan och i nedtonat ljus ­tonade luciasången fram och så trädde hon in med tärnor och stjärngossar.

Klubben har sin träffpunkt i Skvaderskolan och nu skapade elever på estet­iska linjen den stämning som förstärker känslan av att julen är här.

Tillbaka i matsalen serverades julgröt och skinksmörgåsar, kaffe och kaka. Vid borden sågs bara glada ­miner och hördes klingande skratt, ett tecken på hög stämning och trivsamma samtal. Vid kaffet kallades Smakmakarnas Helen, Ulf och Chatrine in för att få en gåva som tack för att de ställt upp för oss ännu ett år.

Ingen jul utan tomte. Han hade en jättesäck med paket­ som delades ut. Och sedan, nästan som när man i kortspel drar smygen, sakta­ ­öppnades, man kikade in, öppnade­ lite till och där fanns den, överraskningen.

Styrelsen tog plats på scenen, ordföranden sade några passande ord, unisont ut­talade man god jul och gott nytt år och fick samma tillönskan från medlemmarna.

Allt fanns denna afton för att ge julkänsla. Nej inte allt. Fin, vit, mjuk snö, i lagom mängd, saknades.

Mer läsning

Annons