Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöde skola får toppmodern kemisal

/
  • Skolintendenten Urban Fröberg och kemiläraren Nina Lind är väldigt glada över att Stöde skola fått kommunens fräschaste kemisal.
  • Matserveringen i Stöde skola byggs om och får en toppmodern serveringsavdelning. Camilla Karlsson, Peter Eriksson, Urban Fröberg och Anita Lorandsson.

Ny kemisal, ombyggd skolmatsal och snart även ny sal för hemkunskap.
Drygt en miljon kronor har satsats på Stöde skola inför skolstarten.
– Så här många åtgärder på samma gång är aldrig genomförda på den här skolan tidigare, det känns fantastiskt roligt, säger skolintendenten Urban Fröberg.

Annons

Alla lokaler har bullerdämpats, belysningen har bytts ut, ett stort fönsterbyte har genomförts och som grädde på moset så har man fått en toppmodern kemisal, ny linje för serveringen i matsalen och inom kort även en renoverad hemkunskapslokal.

– Det här har personalen längtat efter länge och det känns otroligt roligt att få vara med och genomföra detta, säger skolintendenten Urban Fröberg.

Kemiundervisningarna har under många år fått stryka på foten och alla laborationer har inte gått att genomföra på grund av säkerhetsriskerna. Nu har man alltså fått kommunens fräschaste kemisal.

– Underbart, det är som en dröm som gått i uppfyllelse. Det ska bli så roligt att få börja använda salen med alla förväntansfulla elever, säger Nina Lind, kemilärare vid Stöde skola.

– Nu har vi byggt kemisalen så att det även går att använda som studierum då det inte ska laboreras, vi kan utnyttja salen bättre, säger Urban Fröberg.

Lite småfix återstår innan man om ett par veckor kan ta salen i bruk på allvar.

– Det är bland annat någon golvplatta som ska justeras innan det är dags för slutbesiktning.

Även skolmatsalen får en ordentlig ansiktslyftning och inom någon vecka är hela ombyggnationen klar.

– I och med att vi ska börja servera två rätter så behövs mer utrymme och nu få vi mycket större serveringsbord som gör det lättare för personalen att jobba, säger Urban Fröberg.

En liten bit i renoveringspusslet saknas sedan – en renovering av den uråldriga hemkunskapslokalen.

– Min förhoppning är att den ombyggnationen ska vara gång under jullovet, säger Urban Fröberg.

Mer läsning

Annons