Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stök stänger loppis i Finsta

/
  • Situationen i Finsta har blivit ohållbar. Kicki Hessling vet inte vad hon ska göra, sin loppmarknad kan hon inte ha öppen på grund av återkommande inbrott och skadegörelse.

Loppmarknaden kan inte ha öppet och grannarna tankar för en tjuga i taget för att inte bli av med för mycket bensin när det slangas. Situationen i Finsta har blivit ohållbar, tycker en av de boende.

Annons
Kicki Hessling suckar och berättar om hur hon har haft det det senaste halvåret.
Jag tror att jag har haft kontakt med polisen tio gånger i år, säger hon uppgivet.
Kläder har försvunnit ur tvättstugan. Någon har slangat bensin ur bilen, Kicki Hessling har flyttat den och fått p-böter istället. I dagsljus en söndageftermiddag gick en kille omkring med en skruvmejsel och försökte öppna bilar.
Loppisen har däremot inte öppnat i år. Där är det förspikat och igenbommat.
Jag har bara hunnit med att hålla tjuvarna borta, säger Kicki Hessling.
Hon går inte gärna ensam till butiken. Inbrotten och förstörelsen har varit omfattande, folk åker dit för att kasta sopor och ett gäng bildäck ligger trängs utanför.
Mängder av loppisprylar har ägaren nu tagit hem för att inte bli av med dem, lägenheten är fullproppad.
Droppen kom ändå i midsommarhelgen. När någon slog ihjäl kaninen som bodde vid loppisen.
Det känns personligt. Jag vet inte vad man kan göra för att det ska bli bättre här, säger Kicki Hessling.
Hon säger att grannarna helst inte ringer polisen, de vill inte att området ska få dåligt rykte. Istället tankar många bara för en tjuga, då försvinner inte så mycket när det slangas.
Nyligen har ST skrivit om situationen i Finsta, då var det personalen på förskolan Humlan som berättade vad de upplevt i området. Förskolan hade utsatts för inbrott, slagits sönder och smutsats ner. Förskollärarna berättade om många missbrukare och kriminella, polisjakter mitt i mellanmålet, och att de blivit vittnen till stölder från loppmarknaden.

Mer läsning

Annons