Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för trafficking via internet

Ett filter på internet för att förhindra sexuell människohandel i Sverige, så kallad trafficking, kan bli verklighet, enligt Sveriges Radios Ekoredaktion. Justitieminister Thomas Bodström är positiv till förslaget.

Annons
Sedan i våras finns det ett filter för barnporr på internet genom ett samarbete mellan Telia, Telenor och Rikspolisstyrelsen. Nu vill justitieminister Thomas Bodström även ha ett filter för trafficking. Han har uppmanat polisen att tillsammans med internetleverantörer se över hur det här kan genomföras.
 Vi kommer att se till att samarbetet utvecklas på ett sätt att nätleverantörerna får bättre möjlighet att avgöra när det är frågan om koppleri och människohandel, så de kan agera för att få bort de här sidorna så fort som möjligt, säger Thomas Bodström till Ekot.
Bakom initiativet står Thomas Ekman vid länskriminalens traffickinggrupp i Västra Götaland. Enligt Ekman är det i dag lätt för kunder att via annonser på webbhotell komma i kontakt med prostituerade från till exempel Ryssland och Estland i svenska städer.
Thomas Bodström kommer om några veckor att träffa rikspolischefen för att diskutera åtgärderna. Någon lagändring för att komma åt problemet är det dock inte fråga om.

Mer läsning

Annons