Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömmens mejeri i Ånge månadens landsbygdsföretagare

/
  • Martin Andersson och Agneta Larsson, gratuleras av Jan Rylander, Ånge kommun, Britta Vestin, Våga Växa Västernorrland och Anette Brandström, Föreningssparbanken för utmärkelsen novembers landsbygdsföretagare.

Utmärkelserna fortsätter för Strömmens gårdsmejeri i Boltjärn, Ånge.
I början av november belönades man med guldmedalj för sina ostar i en idé och kunskapsmässa. Och igår utsågs man till månadens landsbygdsföretagare i länet.

Annons
Det var 1991 som Agneta Larsson och Martin Andersson började med köttrasfår. 1998 började man med mjölkfår och startade tillverkningen av ost.
Under de sju år som man tillverkat ost har framgångarna varit många för Strömmens gårdsmejeri som ligger ett stenkast från Ljungan.
Deras ostar säljs numer över hela landet.
Och inte bara i ostaffärer. Åtskilliga är också de restauranger som harv Strömmens ostar på sin meny.
Gyllene Freden och Operakällaren är två restauranger där Strömmens ostar finns.
Beviset att ostarna uppmärksamats för sin kvalitet ser man också när man kommer in i gårdens mejeri. Guldmedaljer och diplom hänger tätt på väggarna.
Och i början av november fick man både guld och silvermedalj vid Saerimners tävling.
En tävling för produkter av hög kvalitet.
Till och med kungen har smakat på Boltjärn blå vid flera tillfällen, berättar Britta Vestin, projektledare för Våga Växa Västernorrland när hon tillsammans med Anette Brandström, Föreningssparbanken och Jan Rylander överlämnade priset.
Hon efterlyste möjligheten att köpa Strömmens ostar i Ångermanland.
Ni ska veta att vi är många som tycker om dem, sade hon vidare.
Strömmens gårdsmejeri har vuxit långsamt under åren.
Vi har inte velat växa för snabbt. Och därför har vi heller inte slagit på stora trumman när dets gäller marknadsföreningen. Vi vill växa lagom, säger Martin Andersson.
Det är roligt att bli uppmärksammad för det man gör, säger Angeta Larsson.
Agneta och Martin kandiderar nu till priset som årets landsbygdsföretagare för hela länet. Och i december utses vilket av månadsföretagen som får utmärkelsen.

Mer läsning

Annons