Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för Gnarps bilträff

/
  • Ett ej alldagligt möte på gamla Riks 13-bron i Röde, Gnarp. Tåget körs av Lars Berglin och Fredrik Mickelsson och ägs av Svante Freyschuss.

Succé är ett slitet ord men måste användas i samband med fredagens och lördagens bilträff i Gnarp. I går pekade antalet betalande besökare mot 2 000.

Annons
Det största evenemanget i Gnarp i år, konstaterade Lars Berglin och Jan Silén, två i arrangerande Mid Sweden Rebels.
På fredagens förövning kom 300-400, publiken kom på allvar på lördagen då det gavs ett mycket varierat program med domarbedömningar, tävlingar och massor av uppträdanden.
Mikael Larsson, Sundsvall, fick sin röda, granna Volvo Duett -68 rosad av den ypperligare speakern Lars-Åke Krantz, Härnösand, en man som kan förklara så att även icke experter förstår.
Jag har kört bara 125 mil med Duetten. Den kan ha gått 9 000. Eller 39 000, sade Mikael Larsson som fick bilen av en kompis som i sin tur fått den på köpet vid en husaffär på Södermalm.


Retro-Ante på gång

Anders Sandberg, Sundsvall, känd som Retro-Ante, finalslog med en Puch-80 finalmotståndaren Mats Ramkvist, Stockholm, i moped-dragracingfinalen. Ramkvist ställde upp med en Zündapp-73.
Några 30 kilometer i timmen handlade det sannerligen inte om.
Kanske gick det 35, medgav Retro-Ante som hade en hel stab bakom sig.
En traktorutställning måste också omnämnas. På sin Grålle-50 hade Sven-Ove Westrin, Gnarp, anslagit att "såväl traktor som ägare är i bruksskick".

Vinnande fordon
USA-bil: 1) Sven-Göran Lundin, Sundsvall/Ford Fairline Crown Victoria -55 3) Kjell-Åke Jonsson, Hudiksvall, Chevrolet Corvette -59.
Rod & Custom: 1) Ulf Krusendahl, Kvissleby/Cadillac -56 2) Bengt Svensson, Hudiksvall/Ford F1 Pickup 3) Jimmy och Henrik Skoglund, Hudiksvall/Ford Galaxie -63.
Folkets val: 1) Sven-Göran Lundin, Sundsvall/Ford Fairline Crown -55
Motorcykel: Anders Hansson, Gnarp/Indian -44.
Läckraste veterantraktor: Anders Sjödin, Gnarp/Fordson järnhjulare.
Värsta muskelbil: Leif Berglin, Gnarp/Dodge Charger-69.
Populäraste moped: Mats Larsson, Jättendal/Zündapp -72.

Mer läsning

Annons