Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsbor på Bali välhållna efter bombattentat

/
  • Jonas Orgmets befinner just nu på Bali tillsammans med sin flickvän Lovisa. Han varken hörde eller såg några explosioner men skriver till ST att gatorna är öde och tysta och att det var obehagligt att få besked om bomberna. Han befann sig då på en restaurang tillsammans med flera andra svenskar, varav flera Sundsvallsbor.

Jonas Orgmets och Lovisa Moberg Gard från Sundsvall var där när Bali skakades av nya bombattacker i går. För precis tre år sedan fanns flera svenskar bland de många dödsoffren. Dödssiffran efter gårdagens expolsioner uppgavs under kvällen till 32.

Annons
På Bali befann sig bland andra Jonas Orgmets från Sundsvall, tillsammans med flickvännen Lovisa Moberg Gard.
Vi satt på en restaurang och fick veta att det hade varit explosioner, det var obehagligt, säger Jonas. Vi hade träffat några göteborgare som föreslog att vi skulle äta på den här svenskägda restaurangen just idag, annars hade vi nog varit ungefär där bomberna expoderade. Vi brukar vara där varje dag, säger Jonas.
På restaurangen fanns alltså ett gäng göteborgare och några sundsvallsbor. De befann sig bara några hundra meter från platsen för sprängningarna men varken såg eller hörde något. Nu är vägarna avspärrade så de tar sig inte dit. Någon bra information är svår att få.
Vi kan ju titta på tv och ser bilder av exposionerna men förstår inte alls vad de säger, berättar Jonas. Men det finns ju Internetcaféer, så vi har suttit och läst på nätet och fått en ganska bra bild av vad som hänt.
Annars är det ganska öde och tomt, men den panik som det berättas om i medierna är förmodligen begränsad till själva bombplatsen.
Vi märker inget sånt, säger Jonas. Det är lugnt, gatorna är öde, men någon panik eller hysteri råder inte. Vi har pratat med några ur lokalbefolkningen som saknar anhöriga som de bara inte får tag i, men flera telefonledningar har dött så det är svårt att veta.
Ingen panik, men ryktesspridning förekommer. Ett av ryktena är att bensinpriset dubblats, men de har inte fått någon bekrfätelse på det.
Jonas och Lovisa skulle ha stannat på Bali till den 18 oktober, nu vet de inte riktigt vad som händer.
Nej vi får se, det beror på om det utfärdas varningar. Som det verkar fungerar det mesta ändå normalt, säger Jonas.
Under morgondagen ska de försöka ta sig till centrum för att få en bättre bild av det som hänt.

Mer läsning

Annons