Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallskillar kvalificerade till USM-deltagande i simning och guldet sinar i Enåsengruvan

/

Annons

SSS-tränarna Hans Bergqvist och Åke Hedlund (bilden) vågar knappast räkna med några medaljer i Sum-Sim-finalerna som i helgen avgörs i Umeå. Kvartetten Martin Åsberg, Joakim Sandin, Markus Andersson och Tommy Nilsson (saknas på bilden) har som 14:e lag, av 16, lyckats kvalificera sig för finaldeltagande på 4 x 110 meter medley. ”Tillsammans har grabbarna sänkt sina personbästatider med hela 18 sekunder. Det är förbaskat bra gjort och kan de bli bland de tio bästa uppe i Umeå är det över förväntan”, resonerar paret Bergqvist-Hedlund.

I all tysthet har en helt statlig myndighet mjukstartat sin verksamhet i Sundsvall. Det är Rättshjälpsmyndigheten som lokaliserats till gamla Båkabkontoret på Södra Allén. Där kommer från årsskiftet att finnas 24 befattningshavare, huvudsakligen rekryterade från Sundsvall med omnejd. Ingen minns riktigt hur det gick till när Rättshjälpsmyndigheten hamnade i Sundsvall. Domstolsverkets utredning ville placera den nya myndigheten i Stockholm. Samtliga sex anställda vid nuvarande Rättshjälpen i Sundsvall flyttar över till den nya myndigheten.

Guldet börjar sina i Enåsengruvan utanför Ramsjö i norra Hälsingland, och om ett år beräknar Boliden Mineral att lägga ned gruvdriften. Merparten av de 40 anställda i gruvan kommer från Ramsjötrakten. För det lilla samhället Ramsjö innebär nedläggningen av gruvan ett dråpslag och Ramsjöborna kommer att kämpa för att behålla gruvdriften ett tag till.

Mer läsning

Annons