Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svår skogsbrand vid Sidsjö

/
  • Släckningsarbetet tog tid och försvårades av bristen på vatten i närheten av branden.
  • Örjan Krantz, räddningstjänsten Matfors, var en av de 20-tal personer som slet i hettan för att släcka branden vid Fågelberget.
  • De mycket torra markerna gör att det väldigt lätt antänds i skog och mark nu
  • Ungefär 400 gånger 400 meter eldhärjades, men områdets storlek var svårbedömt i den oländiga terrängen.
  • Örjan Krantz, räddningstjänsten Matfors, var en av de 20-tal personer som jobbade med att släcka branden vid Fågelberget.

En skogsbrand utbröt högt upp vid Fågelberget, Sidsjö. klockan 12.40 i går. En svår terräng och problem med vattentillgång försvårade släckningsarbetet.

Annons
Ett 20-tal personer från räddningstjänsten jobbade under hela eftermiddagen med att släcka branden som omfattade ungefär 400 gånger 400 meter.
Det tog tid innan släckningsarbetet kunde komma igång. Först hade man svårigheter att lokalisera branden och räddningsmanskapet valde att dela på sig och gå från två olika håll. Därefter kom problemet med avsaknaden av vatten. När en vattentank kom på plats tvingades man dra vattenslangar från tanken ungefär en kilometer upp i skogen. Det brann kraftigt när släckningsarbetet väl kunde börja.
Det var jättedålig väg och man kom inte ända fram med bilarna eftersom branden var på en bergstopp vid Fågelberget, uppger räddningstjänsten i Sundsvall.
Skog och mark är frasande torr men tack vare att det inte blåste uppe på berget hann elden inte sprida sig så mycket innan räddningstjänsten kunde börja släcka branden.
Fortfarande vid niotiden i går kväll pågick arbetet. Tio personer jobbade med eftersläckning men branden ansågs då vara under kontroll.

Mer läsning

Annons