Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Swebus ägare i rekonstruktion

Kampen om Swebus ägare Concordia Bus är över.
Nu väntar rekonstruktion och förhoppningsvis lönsamhet för det förlusttyngda bolaget.

Annons
 Men jag vågar inte säga när i framtiden bolaget blir lönsamt, säger koncernchef Ragnar Nordbäck.
Under tisdagen blev det klart att ägarna till det äldre av två jättelika obligationslån tar över 97,5 procent av aktierna i den förlusttyngda Concordia Bus-gruppen. I utbyte skriver långivarna, en grupp internationella investeringsfonder, av obligationslånet på 160 miljoner euro.
Dessutom tar de nya ägarna över ett annat obligationslån, på 130 miljoner euro, genom att lösa ut de gamla långivarna. I samband med ägarbytet genomgår Concordia Bus en företagsrekonstruktion och en nyemission.
 Anledningen till att rekonstruktionen inte kommer förrän nu är att det under våren varit en kamp mellan de två långivargrupperna om makten i bolaget. Men det känns skönt att första steget nu äntligen är taget, säger Ragnar Nordbäck.
Enligt honom påverkas inte Concordia Bus olika dotterbolag, som driver olika former av bussverksamhet i Sverige, Norge och Finland, av ägarbytet i moderbolaget. Swebus är ett av dem.
 Nej, men nästa steg blir nu att skriva nya, bättre avtal än de tidigare, att effektivisera och på andra sätt försöka uppnå lönsamhet.

Mer läsning

Annons