Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillrättalagt för sportfiskaren

Annons
Vid Orrsjöns fiskecamp är det ordning och reda. Här finns allt en sportfiskare kan önska sig. Till och med fisk.
Njurunda södra fiskeområdesförening ombildades den 13 juni 1977. Föreningen bildades redan den 20 maj 1928 och den förste ordföranden hette Karl Hegner från Berga.
Allt arbete vid campen är ideelt jobb. Materialkostnader får vi i viss mån av Sundsvalls kommun, säger Allan Jonsson.
Vid Orrsjön finns vindskydd, kastbryggor, grillplatser, en toalett stor som en friggebod som är handikappanpassad och godkänd. Vid kastbryggan finns en ramp som en rullstolsburen kan ta sig ut på.
Fiskeområdet erbjuder fina möjligheter till fiske efter många olika fiskarter. Här finns både sjöar, åar och tjärnar. Det finns bilvägar till alla fiskeställen, säger Kjell Larsson som också fungerar som fiskevakt.
Det är en trio som kanske drar det tyngsta lasset när det gäller att få saker och ting gjorda kring fiskeområdet. Allan Jonsson, Sören Björk och sist men inte minst, Kjell Larsson.
Vi är ofta här och snickrar, bygger och snyggar till här på området. Men vi har väldigt fin hjälp av de fiskeentusiaster och fisketillsyningsmän som brukar komma hit. De är hjälpsamma människor, säger Sören Björk som är sekreterare i föreningen och visar stolt upp protokollboken från föreningens start.
I Lillåstjärn, Igeltjärn och Storåstjärn har vi satt ut 900 kilo ädelfisk. I Orrsjön 400 kilo öring och 100 kilo fjällröding. Ändå klagaren en del på att det inte får någon fisk, de har troligtvis ingen krok på linan, Allan Jonsson och skrattar.
För vinterns pimpling kommer vi att sätta ut röding i Lillåstjärn, säger Allan Jonsson

Mer läsning

Annons