Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå kör turismen i egen regi

I går öppnade Timrå sin turistbyrå i Y:et. Om några dagar öppnar kommunen ytterligare ett turistkontor vid Bergeforsens Camping.

Annons
Under de senaste åren har det varit Ceris resor som drivit turistbyrån på entreprenad. I år har dock kommunen valt att driva verksamheten i egen regi.
Målsättningen är uttalad bland turistinformatörerna. Det är att fler människor ska turista i kommunen. Fem personer har anställts och kommer att möta turister och förbipasserande under sommaren.
Även om de inte tänker turista i Timrå i år, så gäller det att plantera idéer så att dom kommer tillbaka något annat år, säger Camilla Myrén, turistinformatör.
Maria Johansson som är projektledare för turistinformationen är optimistiskt och betonar att det blir en offensiv satsning.
Tanken är inte att vi ska sitta bakom en disk och vänta på att besökare kommer och ställer frågor till oss, säger hon. Det måste bli lite själ och hjärta, där våra turistinformatörer håller en hög servicenivå och arbetar informativt.
Det handlar om att fånga upp turisternas intressen och sedan pressentera vad vi har i Timrå.
Turistbyråerna kommer att hålla öppet fram till och med den 31 augusti. Maria Johansson välkomnar andra som har något intressant som de vill dela med sig om kommunen.
Det kan vara sådant som vi på turistbyrån kan förmedla vidare till turisterna.
På turistbyråerna ska alla få aktuell information, broschyrer, tips med mera. Det kommer också att erbjudas klädförsäljning med Y: tryck och souvenirer.
På området runt Y:et kan man fika, låna och spela utomhusspel, barn kan leka i parken eller så kan man bara njuta av den vackra naturen. Dessutom kommer vi att ha ett litet café.
Samtliga fem tjejer som kommer att jobba med och för turister i sommar betonar vikten av service och ett vänligt bemötande.
Det är viktigt att det sprids från mun till mun att man fick ett trevligt bemötande i Timrå.
Och det kan bli på flera språk. Förutom engelska har timrås turistinformatörer språkunskaper i franska, tyska, spanska och ryska.

Mer läsning

Annons