Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tinder – du har vunnit

Annons

”Fysioterapeut?”

Min kompis Friedrich Neugartner sitter på Tinder och är lätt tveksam över den senaste matchningen. Jag tror inte han har något emot fysioterapeuter men tonläget tyder på att det knappast blir promenaddejt runt Lilla Essingen på söndag.

Vi äter middag och dricker vin på Kungsholmen. Ämnet kommer upp. Finns det sätt förutom tveksamma dejtingappar att hitta en gemål under internetåldern?

Klart det gör. Robert och Mikaela som är värdar för tillställningen hade en riktig meet cute i ett bibliotek i Göteborg för några år sedan och delar nu adress. Hon satt där och pluggade – han satt där och låtsaspluggade. Känner jag honom rätt stirrade han nog mest. På henne.

Men de båda ska applåderas mer än många andra. Han kämpade emot alla sina omedelbara tankar av att bara gå hem med en undran om något kunde hända och bjöd istället på enchilladas och amarone. Hon kämpade emot alla instinkter av rädsla bara en stirrande främling kan skapa och sa ja. Snyggt. Nu får de posten i samma brevlåda. Tom Hardy och Anna Kendrick spelar huvudrollerna när filmen kommer. Premiär våren 2016.

De tre andra runt bordet. Friedrich Neugartner, Sven-Göran och jag själv har gett upp. Vi ser inga naturliga mötesplatser längre. Internet har förstört oss. Vi kan inte röra oss i det offentliga rummet otvunget. Mest för att vi inte vågar prata med tjejer som inte är ettor och nollor och som inte går att swipa höger på. Vad säger man? ”Hej” känns så jävla medeltida och när man väl vågar säga hej har man oftast druckit mer än en genomsnittlig rysk gruvarbetare. Krogen för oss är därmed inte ett optimalt sätt att hitta en människa man förhoppningsvis någon gång ska uppfostra ett barn med. Är det här patetiskt? Ja. Gäller det här alla människor? Nej. Men det gäller mig och jag har inga problem att göra mitt navelskådande liv till allmän sanning.

Presentationstexten på Tinder är viktig, sägs det. Eller Sofia Edgren på Expressen skriver i alla fall det den 2 juli 2015, när jag googlar på Tinder. Jag satsar på humor och skriver i presentationen att ”jag vill ha en fru eller terapeut”. Det känns som ett naturligt sätt att inleda en konversation. Problemet blir bara att de flesta tjejer tror att jag inte mår bra psykiskt och väljer en frisk kille istället. Vi får nog fila på den.

Så ja. Se det här som en kontaktannons. Jag vet ingen som läser den här krönikan förutom min mamma, så på ett sätt kanske det inte är rätt kanal. Glöm allt jag sagt, mamma.

XOXO. Gossip girl.

Gustav Parment

Mer läsning

Annons