Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tiotusentals protesterade i London mot Irakkriget

Tiotusentals människor marscherade på lördagen genom centrala London i protest mot Irakkonflikten. Aktionen ägde rum på tvåårsdagen av den USA-ledda invasionen i Irak.

Annons
Enligt polisen deltog 45 000 personer i manifestationen som gick från Hyde Park Corner via den amerikanska ambassaden till ett massmöte på Trafalgar Square.
Demonstranterna uppmanade premiärminister Tony Blair att ta hem de brittiska soldaterna från Irak.
Demonstranterna förde med sig en kista som placerades utanför den amerikanska ambassaden. När den sattes ned skanderade demonstranterna "George Bush, Uncle Sam, Irak ska bli ditt Vietnam".
Organisatörerna av manifestationen, Stop the War Coalition, sade att de förgäves försökt överlämna ett brev till ambassaden där båda Bush och Blair uppmanas att dra tillbaka sina styrkor från Irak.
Italien, Ukraina, Polen och Bulgarien har nyligen sagt sig vara intresserade av att ta hem sina soldater från Irak. Premiärminister Blair sade dock i onsdags att han inte har några planer på att börja ta hem de 8 600 brittiska soldaterna.
Inför det val som troligen äger rum i maj har Blairs en gång stora popularitet minskat betänkligt till följd av det brittiska engagemanget i Irakkriget och de avslöjanden som gjorts om hur det militära hotet från Saddam Husseins regim överdrevs för att motivera kriget.

Mer läsning

Annons