Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tomten" fortsätter förbrylla

Ska polisen i Örebro lyckas där alla andra gått bet?
Den mystiske man som polis och media valt att kalla Tomten är fortfarande oidentifierad. Nu sitter han anhållen igen, misstänkt för mindre allvarliga brott.

Annons
Nu är det Örebropolisen som tagit sig an uppgiften att klura ut vem Tomten egentligen är.
De berättar att de fick in ett hett tips häromdagen och åkte hem till den sannolike pappan med ett nytaget fotografi på den anhållne. Pappan tittade länge på bilden och tyckte att det var väldigt likt sonen, men han var inte riktigt säker.
Plötsligt kom han på att vi kunde fråga sonen själv. Han låg nämligen på sitt rum och sov, säger Gösta Svensson, chef vid kriminalunderrättelsetjänsten.
Anledningen till gripandet av tomten uppges vara ringa brottslighet i samband med onykterhet.
När tomten satt inlåst i Sundsvall vägrade han konsekvent att berätta vem han var och trots att polis och åklagare gjorde allt för att fastställa mannens identitet gick det inte. Efterforskningar och jämförelse av fingeravtryck visade att han tidigare suttit anhållen Stockholm, Avesta och Ljusdal. Inte heller på dessa ställen hade mannen gått att identifiera.
I Sundsvall greps mannen strax före jul. Då hade han uppträtt olämpligt inne på Kulturmagasinet. Mannen ställdes inför rätta som "okänd". Domen blev en månads fängelse samt 6 000 kronor i skadestånd till en väktare.

Mer läsning

Annons