Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomtkampanjen kan ge nya Stockabor

Fyra hushåll kan komma att bosätta sig året runt i Stocka som en följd av kommunens tomtkampanj med tomter som säljs för 999 kronor.

Annons
Av de fyra hushållen är ett från orten, de tre övriga utifrån. En företagare från Tyskland kan bosätta sig i havsutsiktens Stocka och även flytta företaget till Stocka.
Det fanns fler intressenter i Stocka men dessa fyra är beredda på åretrunt-boende vilket är ett krav för att kampanjpriset ska gälla. Övriga var intresserade av att bygga fritidshus, säger kommunalrådet Stig Eng.
De fyra har ännu inte skrivit på något köpekontrakt och namnen offentliggörs heller inte. Avtalen ska upprättas genom mäklare.
Det finns ett visst intresse för att köpa en kampanjtomt även vid Trädgårdsvägen i Bergsjö samt för en tomt i Strömsbruk. Det blir fortsatta förhandlingar med intressenterna.
Ett 70-tal personer anmälde intresse för tomtkapanjen men steget från det till att binda sig för åretrunt-boende kan vara långt. Leder kampanjen till fyra - sex nya hushåll i kommunen, vilket det nu kan peka på, är den dock en framgång.

Mer läsning

Annons