Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torps församling åker till Rom

/
  • Leif Grip, kyrkorådets ordförande i Torp menar i ett pressmeddelande att resan till Rom innebär att man kan koncentrera sig på ett helt annat sätt.

De anställda i Torps församling åker till Rom för 100 000 kronor för att utbilda sig.
Prisskillnaden för mat och logi i jämförelse med Sverige skiljer inte mycket skriver kyrkoherde Jan From och kyrkorådets ordförande Leif Grip i ett pressmeddelande.

Annons
Det är i slutet av april som resan för församlingens anställda kommer att gå till Rom.
Samtidigt med resan till Italien dras extra kurser och vanliga utbildningar in för de anställda skriver Leif Grip, kyrkorådets ordförande i pressmeddelandet.
Utbildningen som kommer att genomföras är bland annat att personalen ska slutföra församlingensinstruktionen.
Det är det dokument som beskriver vad vi ska göra i församlingen. Vi har redan en godkänd församlingsinstruktion. Men nu kan vi utvärdera den ordentligt och se hur vårt arbete kan bli ännu bättre fortsätter man i pressmeddelandet
Innan resan till Rom ska en genomgång av församlingens arbetsplatser göras. En diskussion kring hur effektivt arbetet genomförs inom olika arbetsområden kommer att genomföras under dagarna i Rom fortsätter församlingen i pressmeddelandet.
Ekonomi kommer också att finnas med under Rombesöket.
Vi vill påbörja ett effektivare budgetarbete genom att konkret föra samman praktik och siffror. Den verksamhet vi genomför måste genomsyra budgeten och effektivt följas upp i verksamhetsuppföljningen. Och vi ska också fördela arbetsuppgifterna inför församlingens stora projekt, musikalen "Jesus Christ Superstar" fortsätter man i pressmeddelandet
De som följer med kommer själva att få stå för mat och extra evenemang under fritiden på resan.
Resan för 16 personer är budgeterad till 100 000 kronor. Varje år finns 50 000 kronor avsatta till utbildning, kurser och resor. Men vi gör inte några kortare resor. Istället åker vi vart tredje år och nästa resa blir då år 2008, säger kyrkoherde Jan From.
Han är medveten om att det kan komma kritik mot resan.
En del är lite nervösa. Men det här är personalvård för att svetsa samman personalen ännu mer än vad den redan är. Det finns fler församlingar som skulle må bra av en sådan här resa, slutar Jan From.

Mer läsning

Annons