Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tumult vid camping ledde Njurundabo till häktet

En Njurundabo som har problem att hantera alkohol häktades i går. Mannen är misstänkt för att ha misshandlat fyra personer och hotat döda en som gick emellan.

Annons
30-åringen hade helgpermission från sin familjehemsplacering för att gå på bröllop. Han hade varit drogfri i drygt ett år och trodde att det var okey att dricka alkohol på midsommarafton. Mannen hamnade ute vid Bergafjärdens camping där hans före detta flickvän fanns sig med familj och vänner.
30-åringen säger att han blev inbjuden i familjens husvagn där det serverades whisky. Framåt natten blev det bråk och 30-åringen minns att han slog sin före detta i ansiktet. Sedan uppger han att han blev jagad och slagen av personer som fanns på platsen. Två dagar på sjukhuset med brutet näsben och hjärnskakning kommer nu att följas av två veckor i häktet.
Flera personer har sagt att 30-åringen misshandlat och hotat dem. En av dem fördes blödande till sjukhus. Tingsrätten anser att 30-åringen är på sannolika skäl misstänkt för brotten och att det finns risk att han försvårar utredningen eller begår nya brott om han försätts på fri fot. Åtal ska var väckt senast den 11 juli.
Senast i fjol dömdes 30-åringen till långa straff. Bland annat ett års fängelse för misshandel och ett och ett halvt år för narkotikabrott. Efter det har mannen suttit i fängelse, varit familjehemsplacerad, börjat arbeta och gått i terapi.
Mitt liv höll på att ordna upp sig, men så händer det här ..., sade en ångerfull man under gårdagens häktningsförhandling.

Mer läsning

Annons