Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tv-reportage fick Guldspade

Annons
Kalla Faktas reportage Det brutna löftet, om de två egyptier som avvisades till Egypten under uppseendeväckande former, fick Guldspaden i stora tv-klassen när spadarna för 2004 delades ut vid Grävseminariet i Helsingborg på lördagen.
TV4-reportaget gjordes av Sven Bergman, Fredrik Laurin och Joachim Dyfvermark och kunde bland annat berätta om hur amerikansk säkerhetstjänst kunde operera på svensk mark i samband med den aktuella avvisningen.
SVT Uppdrag Granskning fick ett hedersomnämnande i samma klass för reportaget Fallet Ulf av Hannes Råstam. Reportaget bidrog till stor del till att en incestdömd pappa och en annan man friades från långvariga fängelsestraff.
Knut Kainz Rogneruds artikelserie i Dagens Nyheter om diskutabla lägenhetsaffärer inom Anna Johansson-Visborgs stiftelse fick Guldspaden i klassen stor tidning.
I klassen liten tidning prisades Smålandsposten för reportaget Vision Värendsvallen, skrivet av Annica Jönsson, Robert Owen och Bosse Vikingson.
Bo-Göran Bodin och Daniel Velasco på Sveriges Radios Ekoredaktion tog hem Guldspaden i stora radioklassen för reportaget Riksdagsledamöternas ersättningar, medan Guldspaden i klassen Liten radio gick till lokalradiostationen Sveriges Radio Kristianstad för ett äldrevårdsreportage av Håkan Svensson och Tor Danielsson, som även har sänts i Sveriges Radio Malmöhus.
Den gyllene dynamon, som går till en arbetsledare som utmärkt sig positivt, gick till Jenny Harlin Parini på tidningen Värnpliktsnytt.
I klasserna bok, lokal tv sam tidskrift hade juryn inte nominerat några bidrag i år.

Mer läsning

Annons