Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två dog i krasch med stulen taxi

Två män, båda 23 år gamla, omkom då de i en stulen taxi i hög fart körde av vägen några kilometer öster om Dalby natten till lördagen. Taxin hade de stulit sedan de rånat och misshandlat den 37-årige taxichauffören.

Annons
Olyckan inträffade i en kurva efter en raksträcka vid Torna-Hällestad.
 Det är en lång raksträcka där man kan köra hur fort som helst och som slutar i en nedförsbacke med en kurva i skogen. Där hade det inte gått så bra, säger Anders Hallberg, inre befäl vid polisen i Lund.
Bilen for rakt ut i terrängen och de båda männen omkom vid kraschen.
Alltsammans startade i centrala Lund vid halvtvåtiden på natten. Männen fick tag i taxin som kördes av den 37-årige taxichauffören och bad honom köra till en adress i Dalby någon mil utanför Lund.
När taxin väl kom dit ville de inte betala utan krävde i stället chauffören på hans plånbok. Det blev bråk som fortsatte utanför taxin. Chauffören misshandlades och på grund av tumultet utanför bilen reagerade kringboende som larmade polisen.
De båda männen lämnade sitt offer, hoppade in i taxin och körde i väg.
Genom taxins GPS-instrument gick det att följa bilens färd. Taxibolaget larmade polisen och systemet visade sedan att taxin stannat i Torna-Hällestad och att bilens airbag utlösts. Olyckan var ett faktum.
Polisen kom snabbt till olycksplatsen och fann bilvraket ute i terrängen och de två döda männen.
Den misshandlade taxichauffören fördes till sjukhus, men fick inga allvarliga fysiska skador. Han kunde åka hem på lördagsmorgonen.

Mer läsning

Annons