Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppskattad fiskedag i Johannesberg

/

Många flitiga fiskare stod runt dammen och hoppades på det stora nappet.
En del fick också bra med fisk.
Men många var där bara för att få komma ut i den friska luften.

Annons
För fjärde året i rad arrangerade LO-facken i Ånge tillsammans med ABF en frilufts- och fiskedag för medlemmarna. Runt den lilla "Put and take" dammen i Johannesberg var det fullt med fiskeintresserade och det var LO som bjöd på fångsten.
Det här är en efterfrågad aktivitet, säger Tonny Nilsson, från LO-facken i Ånge.
Förutom fiske så bjöds det på fika och hamburgare och det var ett populärt bland många av besökarna. Men det fanns även andra inslag. ABF informerade till exempel om olika utbildningar och arbetsmiljöfrågor.
Det är lite av temat i år att få folk att må bättre, säger Catharina Börjesson, ABF.
Fiskar drogs det också upp under dagen. En av de största fick Torbjörn Nilsson, han fick upp en regnbåge på 2,7 kilo. Det ska vara en av de största som dragits upp i dammen i år. Torbjörn Nilsson berättar att fisket är hans hobby och det bästa han vet är att fiska röding på isarna om våren.
Harry Strandberg, från Johannesberg, hade en utställning med en del av sina egenhändigt bundna flugor. Vilket många intresserat gick och studerade.
Det är en av Sveriges bästa flugbindare, säger Sven Svensson som är en av de som sköter om dammen.
Frilufts- och fiskedagen verkade gå hem hos både barn och vuxna. När det sedan ropades ut att alla under 15 år fick gratis biobiljetter gick den definitivt hem bland barnen.

*** removed caption text ***
En av fiskarna tas hem med hjälp av håven.

Mer läsning

Annons