Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utknuffad i vattnet av råbock

Kvinnans morgonpromenad avbröts av ett anfallande rådjur. Bocken knuffade ut henne i vattnet, och där fick hon stå i en halvtimme, innan Södertälje kommuns jaktvårdare kunde undsätta henne genom att skjuta rådjuret.

Annons
Det var på fredagsmorgonen som rådjuret gick till attack mot kvinnan vid Bränningegård strax söder om Södertälje. Kvinnan hade ingen mobiltelefon men en man som var ute med sin båt hörde hennes rop på hjälp och kunde slå larm.
 När jag fick höra talas om det blev jag tveksam. Det är ju fredagen den 13:e och jag trodde någon skämtade med mig, säger jaktvårdaren Sven Hedström till Länstidningen.
Men något skämt var det inte och kvinnan kunde nog hålla sig för skratt när rådjuret kom efter henne ut i vattnet. Hon hittade en sten att stå på en bit ut men rådjuret följde efter. Mannen i båten kunde inte ta sig tillräckligt nära för att ingripa, men räckte kvinnan en åra som hon slog med i vattnet för att jaga bort angriparen.
 Rådjursbocken gick emot mig också, säger Sven Hedström.
Han tvingade skjuta djuret och kunde efteråt konstatera att hornen var tejpade med silvertejp. Han tror därför att någon tagit hand om bocken när den var kid och sedan släppt ut den.

Mer läsning

Annons