Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utomäktenskaplige Johan Axels barn gav stor släkt

/

Annons
Den 7 februari 1878 kom Emma Josefina Claesdotter flyttande till Gnarp från Långhem men två och ett halvt år senare flyttade hon till sin födelseort Månstad.
Kvar i Gnarp blev hennes son Johan Axel Bylin, född den 23 december 1878 i Berge, Gnarp. Denne lämnade hon till häradsdomaren Hans Bylin i Byn. 1880 gifte Emma Josefina Claesdotter om sig i Månstad och bildade ny familj.
Vem som var pappa till Johan Axel Bylin är obekant. Den 29 december 1898 gifte sig Johan Axel Bylin med Anna-Stina Sahlin från Ås i Gnarp. Paret fick tio barn och banade väg för den släktträff på Bersberget i Gnarp som hölls på lördagen med över 100 närvarande. 53 familjer har det blivit.
En av de färskaste i det Bylinska släktet är Lars Nylander, Ilsbo, han gifte sig med Anna Frisk i midsommar. Nylander ägnade en stor del av semestern åt att forska om släktet och bistod vid träffen med en 72-sidig skrift om Johan Axel Bylins och Anna-Stina Sahlins ättlingar.
Det finns talang för bland annat utförsåkning i det Bylinska släktet. Lotta Bylin, född 1969, tillhörde svenska eliten som junior och Calle Lindh, född 1990, är numera elitman i sin åldersgrupp.

Mer läsning

Annons