Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välansad begravningsplats

/

En av de vackraste och den mest välskötta begravningsplatsen ligger i Mjösund. Säsongsarbetare ser till att ogräs inte har en chans att ta överhanden. En av dessa är Britt-Inger Dahlberg.

Annons
Britt-Inger Dahlberg är arbetat på begravningsplatsen i Mjösund i 25 år. Från maj månad till september klipps och ansas buskar och gräsmattor.
Under sommarhalvåret arbetar 20 säsongsanställda kyrkogårdsarbetare vid församlingens kyrkogårdar med att vårda rabatter och trädgårdsanläggningar.
Jag trivs med mitt arbete, om man tycker om att vara utomhus, som jag, är det här det perfekta jobbet, säger Britt-Inger Dahlberg.
Mjösunds kyrkogård är inte bara begravningsplats utan även en rikskänd trädgård.
I gravskötslar och övriga rabatter har man under många år satsat på perenner, säger Britt-Inger.
Kyrkogården blev för ett antal år sedan kutlturminnesmärkt bland annat för sina stora och ovanliga mängd perenner som inte vanligtvis växer i den växtzon som Västernorrland tillhör.
När maj månad kommer är det bara glädje jag känner. Då är det äntligen dags att börja sköta om gräsmattor och gångar igen, säger Britt-Inger Dahlberg.
I minneslunden gravsätts urnorna utan att den enskilda gravplatsen anges. Nere vid brofästet finns en koppartavla där alla som gravsatts i minneslunden är namngivna. Mjösunds kyrkogård har tillstånd att sprida aska i Stångån som rinner förbi minneslunden.
Kyrkogårdsförvaltningen i Njurunda förvaltar Mjösunds kyrkogård, Njurunda kyrkas kyrkogård, Svartviks och Hemmanets kyrkogård samt Galtströms kyrkogård.

Mer läsning

Annons