Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbesökt julmarknad på Åstön

/
  • Marknadsgeneral Torbjörn Borg och ägarinnan av Idyllens Världshus Gördis Brandt kunde nöjt konstatera att det var mycket folk som  hittat till årets julmarknad.

Kolbullar, råmjölk och hemgjord blodpalt var något av det besökarna på julmarknaden vid Idyllens världshus på Åstön kunde stoppa i sig.

Annons
Det var medlemmarna i Tynderö hembygdsförening som fixade den gamla anrika kosten till marknadsbesökarna. Och åtgången verkade vara god. Kön till kolbullekockarna Lennart "Lidas" Lidholm och Kent Höglunds matlagningsplats var av den längre varianten.
Även framför ståndet som sålde blodpalt och råmjölk var det trångt.
Det var 14:e gången som julmarknaden på Åstön arrangerades. Till årets marknad var en gammal bekant hemslöjdare tillbaka.
Jag började sälja grejer här 1992, säger Ulf Palo.
Det var inte bara starten på traditionen med julmarknad vid Idyllen, utan även starten på hans träsnidarkarriär.
Nu säljer han mycket grejer till hantverksaffärer. Dessutom besöker han hantverksmarknaderna i Jokkmokk och Hjo varje år.
I Hjo blev jag och min kollega Kent Hammarström utsedda till årets utställare bland 400 utställare ett år.
I år valde virkesmätaren från Åstön att vara med på den lilla julmarknaden på hemmaplan igen. Och det var "marknadsgeneralen" Torbjörn Borgs förtjänst.
Det var 10 år sedan jag var här senast. Jag sprang på Torbjörn i veckan och han undrade om jag inte kunde komma hit. Eftersom jag hade lite grejer kvar att sälja så blev det så.

Mer läsning

Annons