Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansinnesfärd på E14

En 71-årig bilist stoppades på lördagsmorgonen i Stöde efter en vansinnesfärd på E14. Bilföraren kunde stoppas tack vare ett rådigt ingripande från en privatperson.

Annons

Det var vid niotiden på lördagsmorgonen som polisen fick larm om en bil som färdades söderut på E14 från Bräcke ner mot Ånge. Föraren, en 71-årig man, hade gjort ett flertal vansinniga omkörningar i hög hastighet. Någon omkörning ska ha skett på insidan av andra bilar. En bilist ska också ha blivit tryckt/påkörd bakifrån. 71-åringen ska också ha varit långt ute i vägrenen vid ett flertal tillfällen.

Samtalen fortsatte att komma in till polisen. Fyra polispatruller skickades ut. Patrullerna fick order av vakthavande befäl att förbereda att lägga ut spikmattor för att få stopp på vansinnesfärden.

Vid 09.45-tiden fick polisen rapport om att en privatperson efter ett rådigt ingripande fått stopp på fordonet som spred skräck bland övriga trafikanter på E14. Hur ingripandet gick till har inte polisen lämnat några uppgifter om.

En polispatrull anlände till platsen där både anmälare och 71-åringen fanns. Det tog mannens körkort på plats och kommer att upprätta en anmälan om vårdslöshet alternativt grov vårdslöshet i trafik.

Mannens bil, som hade punktering på två däck, bärgades från platsen. 71-åringen fick åka tåg mot sin hemadress.

Vad som orsakade mannens vansinnesfärd är oklart. 71-åringen ska enligt uppgifter till TT inte ha varit påverkad av alkohol eller droger.

Mer läsning

Annons