Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västernorrlands företag sjua i landet

/

Västernorrland har fortfarande en hyggligt stark position när det gäller tillväxten. I årets jämförelse ligger man sjua av de 21 länen.

Annons

Kramfors är årets vinnare i länet. Sundsvall backar och är tvåa, visar den jämförelse som Företagarna och UC gjort.

Sveriges företag hade generellt en ganska svag utveckling under 2013.

När det gäller företagens resultat, kreditvärdighet och antalet aktiebolag klarar sig Västernorrland bra i jämförelsen. Däremot var det "bara" 49 procent av företagen som ökade sin omsättning, vilket gav länet en 19:e plats. Totalt sett halkade länet ner från fjolårets sjätte plats till sjunde i år.

– Trots det har vi en stark ställning i riket. Det visar att vi har mycket duktiga företagare. Ett positivt företagsklimat i kommunerna är mycket viktigt för framtiden, säger Thomas Byström, regionchef för Företagarna.

Kramfors ligger i år på 42:a plats av landets 290 kommuner och när det gäller företagens förbättrade resultat ligger man faktiskt trea. En viktig förklaring är dock att Kramfors i fjol var bland landets sämsta kommuner.

Sundsvall låg i fjol på plats 31 i landet, men backar nu till nummer 71, vilket ändå är lite bättre än snittet under de senaste fem åren. Den svagaste grenen för Sundsvallsföretagen var omsättningen.

Mer läsning

Annons