Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenskadad förskola får flytta in i baracker

/
  • Förskolechef Astrid Brink var på semester när hon fick höra om vattenskadan. Nu har hon jobbat i två veckor och tycker att allt går bra ändå.
  • Det här golvet kommer också att behöva rivas upp och hela korridoren ska stängas.
  • Snickare Patrik Lindström jobbar med att få ordning i lokalerna så att barnen kan flytta in igen.
  • Snickare Patrik Lindström jobbar med att få ordning i lokalerna så att barnen kan flytta in igen.

Delar av Riddaren förskola kan flytta in i baracker i höst. Två vattenskador har gjort att en avdelning och hela köket måste bytas ut.

Annons
Förskolan Riddaren i Haga firar 25 år i år. Det verkar också ha varit livslängden för vattenledningarna i bygganden. Två vattenläckor på kort tid har gjort att en hel avdelning måste stängas och köket bytas ut.
Vi försöker att tänka på att det kan bli fint när det blir klart. Det är det som ger personalen energi och kraft, säger Astrid Brink som är förskolechef.
Den första vattenläckan upptäcktes efter att vatten började sippra ut kring ett handfat i skötrummet. Det visade sig att läckan spridit sig under golvet till hela avdelningen. Nedre delen av väggarna fick tas bort där fukten börjat gå upp.
De sa att det var mycket värre än jag kunde föreställa mig, säger Astrid Brink.
Snart upptäcktes en mystisk bula i golvet utanför den andra avdelningen. Snickarna lyfte på golvet och kunde konstatera att en diskbänk i köket läckt vatten. Nu kan inte köket heller användas förrän golvet bytts ut. Maten kommer att få köpas in tills vidare.
Än så länge får alla barn plats men till hösten måste fler lokaler ordnas. Helst vill personalen att tillfälliga baracker ställs upp på fotbollsplanen på baksidan. Det är nära och syskon kan fortsätta att vara på samma plats vilket underlättar för föräldrar som vill hämta och lämna på ett ställe. Men det kan bli svårt att få förskoleplats under hösten för den som inte redan har en plats.
Det var tur att de upptäckte det här. Än så länge så har det inte varit någon fara för vår och barnens hälsa, säger Astrid Brink.

Mer läsning

Annons