Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi tömmer och fyller på igen

Annons

Den här veckan räckte tiden inte till. Jobbet blev gjort, men inte mycket sagt. Tvätten tvättad men knappast vikt. Nya ofärdiga tankar lades till samlingen av gamla.

Och så blomflugor, bananflugor, skäggflugan.

Jag är så vansinnigt trött på de där skäggen. Flugorna har jag snart dödat allihopa. Men det kommer alltid nya. Det kommer alltid nya flugor.

Blir hyvelrakat nästa trend?

Läser att kvinnor tycker att män duger tills de är 40. Män drar gränsen för kvinnor vid 23. I alla fall enligt ett genomsnitt av preferenser från dejtingsajten OK Cupid, publicerat i en artikel på den feministiska bloggen Jezebel. Diskutera i smågrupper.

Jag ser Donald Trump i varenda amerikansk talkshow. Här hemma i Sverige har mycket av veckan handlat om Katrin Zytomierska. Nivån, som en vän till mig brukar säga. Nivån!

Det är en på många sätt usel massmedial tid detta.

En morgon vevar en kompis ner bilrutan och hälsar. Vi har inte setts på jag vet inte hur länge. Så enkelt blir en dag lite bättre.

Jag passerar torgets många tillfälliga matserveringar på väg hem till potatisbullar och bacon och lingonsylt. Och mellanmjölk. Kanske gör det inte så mycket att jag bara skyndar förbi. En diskussion på nätet beskriver höjdpunkterna på torget som "prisvärda" och inte mer än så. Ungefär som middagen hemma. Så jag väljer att inte känna mig alltför besviken på den missen.

När diskmaskinen är färdig tömmer vi den och fyller på igen.

Det ringer. Jag svarar. Ungefär ett telefonsamtal om dagen är ett som jag absolut inte vill ha. Kan de inte bara sluta ringa. Finansbolagen, telefonoperatörerna, hjälporganisationerna.

Min egentillverkade spärrlista, alltså utöver Nix-anmälan, består nu av mellan 60 och 70 nummer. Man gör vad man kan.

Jag överväger att lämna listan till ett telemarketingföretag och be dem ringa numren om och om igen, tills någon svarar, och då säga något fullkomligt meningslöst. Men vad skulle det göra för skillnad, mer än att ännu mer liv slösas bort.

Hämnd är så omodernt.

Höstprogrammen för än det ena än det andra, mycket att se fram emot, fyller hallbyrån. Det och kvitton och brev och laddare och nycklar och plastkort.

Det är den tiden på året när alla berättar för mig att dagarna minsann blir kortare. Just nu skulle jag behöva längre, och fler.

I dag är det söndag och jag är långt ifrån färdig med allt som behöver göras.

Den här veckan räckte tiden inte till.

Håkan Norberg

Håkan ger sin bild av höstlunken i en usel massmedial tid.

Mer läsning

Annons