Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilda västern i älgjaktsskogen

Fyra kulor ven ovanför en medelålders, älgjagande Hasselabo och han fruktade för sitt liv. Det var en 58-årig Bjuråkersbo som avlossade skotten och nu har denne åtalats för jaktbrott.

Annons
58-åringen jagade på Hasselasidan i trakten av Bodsjöåsen/Vakåsen, på annans jaktområde.
Den var på morgonen den 13 november som dramatiken inträffade. Hasselabon, som är hundförare, gick med hunden från jaktstugan i Stensjön. Efter en halvtimme fann hunden älgar och började skälla ståndsskall. När han kom mot älgarna, han såg flera ben, kom plötsligt en jämthund söderifrån och det gjorde att älgarna försvann med jämthunden efter dem.
Efter en stund fortsatte ståndskallet, Hasselabon förflyttade sig mot det när det small två skott alldeles intill honom. Han såg ingen skytt men strax därpå small det åter två gånger.
"Jag hörde hur kulorna ven i luften", har han berättat i polisförhör.
Han upptäckte skytten, den 58-årige Bjuråkersbon, på toppen av en höjd. Denne hade bommat sin fyra skott mot en kalv och medgav att han jagade på fel ställe. Händelsen anmäldes till polisen och den jaktansvarige inom Holmen Skog.
Den åtalade medger de faktiska omständigheterna men förnekar brott. Han är medveten om att han gått fel, hamnat på fel jaktmark och skjutit mot älg. Att det skulle finnas andra människor i området hade han inte en tanke på.
Åtalet har stannat vid jaktbrott. Misstankarna om framkallande av fara för annan har inte lett till åtal. Hasselabon har dock ett skadeståndsyrkande på 5 000 kronor mot Bjuråkersbon.

Mer läsning

Annons