Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinthundar intog ridhusmanegen

/
  • Whippeten Saga från Iggesund fördrog att ligga i knä på husse Conny Lindström.

Skallen ekade mellan tak och väggar i ridhuset, när Svenska Vinthundklubben höll utställning med 150 deltagare i 13 raser i går.

Annons
Den ojämförligt största gruppen var whippet, följd av saluki och afghaner. Motsatsen hittade vi i fyra månader gamla Berta, vars fullständiga namn är Aurora Boreal Da Quinta Do Pasto. Men det lade matte Annika Hagström åt sidan när hon importerade den enda individen av rasen Podengo Portugues GPL som nu finns i Norden.
Den är sällsynt överallt, vilket är ett bekymmer för eventuellt avelsarbete. Men det finns en del oregistrerade exemplar hos portugisiska jägare, vilka använder den för att jaga småvilt.
Berta var således ensam i sin ras när hon bedömdes i valpklassen.
Timrå ridstadion har blivit en populär plats för hundutställningar, men det finns ett litet aber berättade Madeleine Hedlund som var en av de ansvariga för arrangemanget.
En del hundägare är allergiska mot hästar och då kan dom inte vara med här. Men för övrigt är det en perfekt anläggning för såväl hundar som hästar, konstaterade hon.
När utställningen var avslutad vid 17-tiden hade afghanen Never Ending Storm blivit dömd Best In Show, med salukitiken Ibriz Aramiah, whippettiken Dainty Demeanour, borzoitiken Pomzoi Blossom och faraonen Antefa´s Qiarah i nämnd ordning efter.

Mer läsning

Annons