Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visioner om e-handel i Gnarp

Visioner, kritik mot EU-projektet Ostkanten och ett hopplöst mål för kommunala Nordanstigs Utveckling. Så kan möjligen tisdagskvällens företagsmöte på Bygdegården i Gnarp sammanfattas.

Annons
Det var Bengt Pantzare som stod för visionen när han torgförde en idé om E-handel i Gnarp av hästprodukter som tillverkas i något lågprisland. Han fick respons för idén men ingen av de 40-talet närvarande hade något förslag om finansiering, i första hand 300 000 kronor till en förstudie.
Pantzare, som genom organisationen Gnarpsviljan nyligen fått avslag av Ostkanten på en ansökan om 100 000-kronorsstöd för fortsatt handbollsturism i trakten, gick hårt åt Ostkantens ansvariga.
En totalt inkompetent grupp, sade han med motiveringen att de beslutande avslagit ansökan på grund av att bidrag tidigare beviljats.
Nu var det en ny sökande.
Håkan Larsson försvarade gruppen och betonade att den fattat sitt beslut i enighet. Att även Börje Lindblom, som skulle ha velat stödja ansökan, var med om avslagsbeslutet.
Ola Wahlman efterlyste satsningar på byggnationer, det som en gång banade väg för utvecklingen av norra Sundsvall.
Politikerna i Skön och Timrå var på hugget. I Njurunda värnade de om sina egna marker och därför blev det heller ingen utveckling där.
Han efterlyste byggområden vid havet.
Byggandet är motorn men folk vill ju inte bo längs Ortsjövägen.
Näringslivschefen Alf Bohlin och kommunalrådet Stig Eng pratade också, i vanlig ordning, om havs- och sjöboende.
Naturskyddsföreningens Sven Norman, som personfierar motståndet mot strandnära kustsatsningar, sade sig sitta lugn.
Det går enligt regelverket inte att göra några byggnationer.
Alf Bohlin redovisade målet om 300 fler inflyttare än utflyttare fram till årets slut. Som Sven Norman påpekade handlar det inte om \"bara\" 300 på plussidan eftersom det redan blivit ett minus på hundratals sedan kampanjen inleddes 2003.
Med knappt tio månader kvar på året finns inget som talar för att målet uppfylls. Kvar av företagareträffarna runt om i kommunen är nu Jättendal och Bergsjö. Den 6 april ska Sundsvallsbor erbjudas visningar i Hassela genom en där verkande organisation som bildades vid en träff.
Kvällens prat i Gnarp ska om möjligt omsättas till handling av företagareföreningen med dess nye ordförande Per-Ulrik Andersson. Förutsättningar finns eftersom arbetsgrupper vid mötet påvisade billigt boende, bra skola, vilja, hav, aktivt föreningsliv, bra läge, goda kommunikationer, närhet till Sundsvall med mera.

Bildtext: Om möjligheter för Gnarp och Nordanstig resonerade Bengt Pantzare, Birgitta Engström, Sirka Schavon, Nils Svedin, Paul Nilsson, Peter Granath och Börje Lindblom.
Mer läsning

Annons