Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu flaggar Norrporten om till Castellum – anställda riskerar uppsägning

Anställda riskerar uppsägning när Norrporten blir Castellum och huvudkontoret hamnar i Göteborg.
– I dag byter vi namn, vi flaggar om på våra fastigheter och svarar Castellum i telefonen när det ringer, säger VD:n Jörgen Lundgren

Annons

Huvudkontoret kommer att försvinna från Sundsvall och därmed väntar också uppsägningar av personal.

Läs också: Norrportens sista resultat blev det bästa – vd: "Roligt att avsluta så ...

Läs också: Efter Norrporten-köpet – nu ska 150 miljoner sparas på ...

– Bolaget kommer att ha huvudkontoret i Göteborg. Istället blir det regionkontor i Sundsvall med regionledning och tillhörande enheter som kommer att jobba för bolaget i stort, säger Jörgen Lundgren.

Norrporten flaggar om till Castellum. Jörgen Lundgren hissade själv den återstående flaggan.

Individuella förhandlingar med medarbetarna är i full gång, men hur många som drabbas av uppsägningarna är inget Jörgen Lundgren kan gå in på idag.

– Det är alldeles för tidigt att svara på. Vi har haft en första information med facket enligt MBL, så jag kan inte gå ut med det nu, men vi tar hand om alla på ett så bra sätt som vi någonsin kan, säger Jörgen Lundgren.

Fastighetsbeståndet i landet kommer att minska. Castellum gick tidigt ut med att det kommer att ske nettoförsäljningar för omkring fyra miljarder.

– I södra Sverige ligger det fastigheter ute för en miljard redan och det kommer nog att bli försäljningar även i norra Sverige, men det finns inga beslut tagna om vilka orter det gäller. Intresset är stort och vi uppvaktas av många köpare, säger Lundgren.

Norrporten flaggar om till Castellum. I höst hoppas man ha bytt all skyltar på fastigheterna.

Fotbollsentusiasterna undrar så klart vad som händer med Norrporten Arenas namn när själva bolagsnamnet nu har försvunnit.

– Det finns ju ingen affärsnytta av att arenan heter Norrporten. Vi har ett ingånget avtal och dialog med giffarna om vad namnet kan bli. Det är GIF Sundsvall som äger den produkten så det är inget som vi bestämmer själva, men vi kommer att fortsätta att stödja vårt fotbollslag i Sundsvall, säger Jörgen Lundgren.

Norrporten flaggar om till Castellum. VD Jörgen Lundgren.

Läs också: Ny ägare för Norrporten – oklart vad som händer med arenanamnet ...

Mer läsning