Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så fick jag Rolf Lassgård som PT

/

Annons

Om det är något vi vill i vårt trygghetsknarkande mellanmjölksland så är det att våga ”tänka utanför boxen”.

Och jag har lyckats med det. Effekten var mycket bra för mina muskler och min kondition. Så här: Min hjärna har konstant träningsvärk på grund av livsförändringen jag är mitt i och effekten är att man inte hinner vara så noggrann vid alla beslut. Så då svarar man ”jomen visst ska jag testa mammabrottning”. Det är därför man hamnar i en syrefattig brottningslokal en måndag kväll.

Det värsta var att jag inte kunde fuska! Inte i en endaste övning – för då syntes det. Mitt fåfänga jag ville vara lika stark och uthållig som alla andra mammabrottare i lokalen. Det var bara att köra på och upptäcka att det är möjligt att svettas med knäskålarna.

Testade att stå på huvudet (med negativt resultat), att hjula (med negativt resultat) och gå armgång på en stege i taket (med blandat resultat). Efter armhävningar med klapp kändes fosterposition på mattan rimlig.

Då var det tydligen dags för benböj. Tog återigen min fåfänga till hjälp för att inte krypa iväg i förnedring. Tänkte att ifall – låt säga – Noomi Rapace eller Alexander Skarsgård skulle få för sig att glida in i lokalen så skulle jag verkligen skärpt till mig för att stajla. Då skulle det inte duga att ligga som en utmattad korv i trikåer på en brottningsmatta.

Visualiserade att lokalen faktiskt fick stjärnglans och det gav effekt. Reste mig på nio. Tog i så mycket i benböj att jag fick den fysiska upplevelsen av att svettas bakom ögonlocken. Lyckokicken var gigantisk. Och kanske fick jag för lite syre. Skarsgård och Rapace började nämligen smälta ihop, de blev en person ... de blev ... Rolf Lassgård. Han satte sig på åhörarbänken och då ropade träningsledaren att det var dags att hoppa bock. Rolf Lassgård nickade och visade tummen upp. Han satt där med sitt frejderliga leende och kraftiga hydda. Lassgård studerade att jag verkligen tog i ordentligt medan jag hoppade bock på andra mammors ryggar. Det var en utanför boxen-upplevelse. För hur många har haft Lassgård som PT?

Tips! Är du inte sugen på att köra kroppen helt slut för att få en utanför boxen-upplevelse? Gå då genast och se Trevligt folk av Filip och Fredrik. En underbar rolig och gripande dokumentär om det första afrikanska lag från Somalia som någonsin har anmält sig till bandy-VM. Som arrangeras i Sibirien. Spelarna bor Borlänge. Ingen av dem har någonsin stått på ett par skridskor.

Det har hänt. Det hände. Redan nu konstaterar jag att Trevligt folk är den bästa film jag sett under 2015. I biosalongen satt jag och grinade hjärtat helt.

Lina Norberg Juuso

Journalist, student och tvåbarnsmor som numera inte bara har träningsvärk i hjärnan, utan dessutom i hela kroppen – linanj79@hotmail.com, Twitter: @LinaNJuuso

Mer läsning

Annons