Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrås turnerande sommarorkester ger ungdomar chansen att visa sina talanger

Kulturskolan i Timrås sommarorkester är ute och sprider musik i kommunen. Under två veckors tid får ett gäng ungdomar chansen att prova på ett turnerande sommarjobb.

Annons

Åtta sjungande och spelande ungdomar från Timrå är i dagarna ute och visar upp sina talanger. De kommer från Timrås Kulturskola och är motsvarigheten till Sundsvalls gatumusikanter.

Kulturskolan i Timrå är ute på turné.

– Vi har ett band istället. Det ger en extra kick i deras lärande att få vara ute och spela. De får dra sladdar och förbereda inför spelningarna också, säger musikläraren Fredrik Hammarström.

Läs också: Sommarorkestern repeterar inför premiären

Under veckan har de bland annat spelat på torget i Timrå, på kommunhuset och äldreboenden. Under Midsommarafton spelar de på Bergeforsparken.

– Det har varit väldigt uppskattat. De spelar flera instrument och byter med varandra under spelningarna, säger Fredrik Hammarström.

Läs också: Ungdomarna som bjuder på musiken

De som medverkar i bandet är fyllda 15 år och har sökt om att få vara med – precis som på ett vanligt sommarjobb.

I år består bandet av Olle Nilsson, Ebba Svelander, Gry Holmberg, Hampus Vikström, Adrian Goebel, Daniel Perlkvist, Jesper Sundberg och Wille Nordström. Förutom Fredrik Hammarström har även Peter Starfeldt varit musiklärare.

Läs också: Firande i gassande folkpark

Mer läsning

Annons