Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allsmäktig stadsplanering

A Kingdom for Keflings

Jag vet inte vad ni gjort senaste tiden, men jag har varit gud. Eller åtminstone lekt gud. Eller ja, i alla fall varit lite slavdrivare.

Kingdom for Keflings är ett av årets charmigaste spel som introducerar de nya avatarerna på föredömligt sätt. Som dig själv klampar du runt i en liten by där du, efter pedagogiska ritningar, bygger små hus för dina "keflings".

De är inte bara bybor, de är slavar också. Sätt en kefling på att hugga ved och han gör det. Dag ut och dag in, året om och klagar aldrig. Råvarorna förfinar du senare för att bygga olika byggnader till byn.

Det kan låta banalt och tråkigt, men Kingdom for Keflings blir inte tråkigt. Jag sitter natt efter natt och tar hand om min lilla by. Sparkar på keflingar som misskött sig och bygger hus med kärlek för att locka till mig fler.

Gud eller slavdrivare? Det spelar egentligen ingen roll, detta är ett av årets bästa Xbox live arcade-spel.