Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allstar renoveras under fyra hektiska dagar

Under fyra intensiva dygn ska Allstar på Storgatan få en ansiktslyftning.
– Vi reviderar 2009 års upplaga till 2016, säger ägaren Per Sikström.

Annons

Det har gått sju år sedan den senaste renoveringen. Nu byts taket, delar av möblemanget och flera tv-skärmar.

Läs mer: Förvandlar O’Learys till sportbaren Allstar

En ny garderob byggs i den del som Allstar nu tar över efter en pizzeria som tidigare hyrde lokal. Fler bord att sitta vid intill fönstren skapas.

– Sammanlagt ökar vi med ett 50-tal sittplatser, säger Per Sikström.

Han pekar på att tidigare har matgästerna hamnat ganska långt in i lokalen. Det har gett ett tråkigt intryck, inte minst utifrån.

Konkurrensen i branschen tycker Per Sikström har hårdnat i och med att fler restauranger öppnat men att Allstar ännu så länge inte lidit av den.

– Fler nya matställen är dessutom på gång och det är en av anledningarna till att vi gör det här, det gäller att snäppa upp sig.

Läs mer: Tuff konkurrens bland krögarna som gör miljonvinster

Läs också: Apas ägare ska öppna nytt – bland annat Herr Nilsson

Nattklubben på nedervåningen stängs och där trappan tidigare gick ner kommer en stor soffa att byggas. Där ska man kunna sitta och titta på en 75 tum stor tv.

Per Sikström konstaterar att köpvanorna hos gästerna har förändrats.

– Det är färre som går ut på nattklubb och fler som i stället vill gå ut och äta.

Renoveringen pågår under fyra hektiska dagar, måndag till torsdag, och totalt satsas ungefär en miljon kronor. På fredag öppnar det Per Sikström kallar för Allstar 2.0.

– Som vanligt blir man idiotförklarad av nära och kära och framför allt av hantverkarna som säger att det kommer aldrig att gå. Men det löser sig alltid på något sätt, säger han.

Slutresultatet kommer fortfarande att vara en sportbar som enligt Per Sikström är deras "bread and butter".

– Tanken är att locka en bredare publik som ska stanna hos oss längre, säger han.

Det kommer fortfarande att vara i huvudsak kvällsöppet. Några tankar på att ha lunchservering finns i dagsläget inte.

– Vi ser hos oss själva och hos andra att det är väldigt svårt att få luncherna att gå ihop ekonomiskt, säger Per Sikström.