Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allsvenska klubbar visar intresse för Sundsvallssonen: "Vore nästan tjänstefel att inte kolla upp honom"

13 mål på 17 matcher den här säsongen och delad skytteligaseger med 17 fullträffar i fjol. Pontus Engblom öser in mål i Norge och har ett utgående kontrakt samtidigt som transferfönstret öppnar. "Det är klubbar som rycker i honom", säger Engbloms agent Stefan Pettersson.

Sporten har tidigare berättat om Pontus Engbloms målform i norska andraligan. Den här säsongen har det blivit 13 fullträffar på 17 matcher för Sandnes Ulf och totalt har han gjort 30 mål och 9 assist på 43 matcher för klubben.

– Om han så bryter foten i morgon får han nytt kontrakt, har klubbdirektören Tom Rune Espedal tidigare sagt.

Läs också: Pontus Engblom vräker in mål: "Känner mig starkare än någonsin"

Engbloms kontrakt går ut efter den här säsongen och klubbar rycker i honom nu när transferfönstret öppnar, berättar agenten Stefan Pettersson.

– Klart att det är klubbar som är intresserade nu, vi får se vad vi kommer fram till när vi summerar allt och vad han själv vill göra.

Hur ser intresset ut just nu?

– Det finns intresse från flera olika länder, och det är inte så konstigt. Han har levererat två år i rad och princip varit skadefri och spelat 90 minuter hela tiden, så det är klubbar som rycker i honom nu. Samtidigt så spelar han i en andraliga och det gör att en del klubbar vill utvärdera lite mer och följa honom.

Och klubbar har följt anfallaren på plats i Norge.

– Ja, det har varit en del klubbar där och det är bra.

Bland de klubbar som är intresserade just nu finns flera allsvenska föreningar.

– Ja, och det vore nästan tjänstefel av dem att inte kolla upp honom när han gjort så många mål, säger Pettersson om intresset från Sverige.

Har ni något konkret att ta ställning till just nu?

– Det kommer förmodligen att dimpa ned en del den närmaste tiden.

Är GIF Sundsvall en av klubbarna som hört sig för?

– De vill absolut alltid vara med och höra vad som händer med honom, de följer sina gamla spelare.

Engblom själv är just nu i Sundsvall på semester och besökte GIF Sundsvalls träning under onsdagen.

– Det har gått bra och kroppen håller ihop. Jag vet om att det finns en del intresse, men det är något man får ta ställning till när det blir konkret. Självklart vill man alltid spela på så hög nivå som möjligt, samtidigt som jag trivs bra i Sandnes, säger anfallaren om sin situation.

Läs också: Se när Sundsvallssonen gör som Cristiano Ronaldo och slänger iväg journalistens mikrofon