Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog klivet upp i SSL – då väljer powerforwarden att börja om med Granlo BK – på grund av kärleken

Han hade ett år kvar med det nyblivna SSL-laget Höllviken.
Men kärleken tog honom till Sundsvall – och Granlo BK. "Det ska bli superkul att spela här och se vad vi kan göra tillsammans", säger Filip Bergman.

Annons

Filip Bergman har skrivit på ett tvåårigt kontrakt med Granlo BK.

Höllvikens IBF har en lyckad säsong bakom sig. Och forwarden Filip Bergman stod för en hel del när laget vann Allsvenskan södra och kvalade upp till SSL.

Men så under ett besök hos sin bror i Sundsvall träffade han kärleken och valde att flytta upp till Östersund.

– Jag pratade med Höllviken som förstod. Jag är inte 18 eller 20 längre och det finns ett liv utanför innebandyn också. De sa att om jag hittar ett lag här uppe så skulle inte de sätta några käppar i hjulet, säger han.

Läs också: Skyttekungen stannar och laddar om – har lagt den tunga fjolårssäsongen bakom sig

Filip Bergmans nyfunna kärlek fick jobb i Sundsvallsregionen och efter ungefär två månader som Östersundsbor har de nu valt att flytta till Sundsvall.

Då fick Granlo BK upp ögonen för den meriterade skåningen.

– Filip är en powerforward och den bästa möjliga värvningen för oss. Vi har ett rätt ungt lag just nu och vi har pratat om att vi skulle vilja ha in en spelare med lite mer rutin och Filip är perfekt, säger Granlo BK:s tränare Magnus Svensson.

För rutin, det har den 30-åriga forwarden. Han har spelat de senaste fem säsongerna i Allsvenskan med Malmö FBCoch Höllviken. Och på 109matcher har han producerat 129 poäng fördelade på 85 mål och 44 assist.

Läs också: Granlo BK:s livsnödvändiga resultat – går över en halv miljon plus

Lagom till det alltså skulle bli dags för SSL-spel för Filip Bergman blir det Granlo BK och ännu en säsong i Allsvenskan.

– Jag har alltid drömt om spel i den högsta serien, men det sociala livet och så är också viktigt för mig. Om vi ska kunna ha ett fungerade samboliv var det enda alternativet och flytta, säger Filip Bergman och fortsätter:

– Jag har kört ett pass med Granlo BK nu och flyttar ner om ett par veckor så då ska jag träna hundra procent med dem. Granlo har ju fått göra en omstart och har tappat en del spelare så det blir en rolig utmaning och jag ser fram emot att se vad jag och resten av spelarena kan göra.

Kontraktet mellan Filip Bergman och Granlo BK gäller över två säsonger.

Läs också: Granlo BK värvar – framtidsnamn klar för tre år framåt

Mer läsning

Annons